АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Скільки виділили на дороги у державному бюджеті 2021

дорожнє будівництвоВерховна Рада України прийняла в цілому Закон «Про Державний бюджет України на 2021 рік». Свої голоси на підтримку головного фінансового документа країни віддали 289 народних обранців. Доходи держбюджету встановлені на рівні 1,092 трлн грн, витрати – 1,328 трлн грн.

На дороги з бюджету в цілому буде виділено майже 72 млрд грн. У графі «Державне агентство автомобільних доріг» вказана сума 50,6 млрд грн. З них на розвиток мережі і утримання доріг державного значення – виділено 36,5 млрд грн, виконання боргових зобов’язань за кредитами, залученими під державні гарантії – 13,5 млрд грн, прикордонну інфраструктуру на українсько-польському кордоні – 150 млн грн, на українсько-угорському кордоні – 28,2 млн грн.

Реалізація інвестиційного проекту «Приведення стану автомобільних доріг транспортного сполучення Київ-Суми-Харків (у Чернігівській і Сумській областях) до сучасних технічних вимог» передбачає 247,9 млн грн.

Ще 21,3 млрд грн в бюджеті заклали на субвенцію місцевим бюджетам для фінансування будівництва, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах.

Відзначимо, що фінансування ремонту та будівництво доріг в 2021 році планується не тільки за рахунок коштів держбюджету.

«Основні джерела фінансування – Дорожній фонд, залучені кошти під держгарантії, кредити від МФО. Четвертим джерелом фінансування в наступному році можуть стати проекти державно-приватного партнерства», – заявляв раніше глава «Укравтодору» Олександр Кубраков.

Щодо коштів під держгарантії, за словами Кубракова, ще йдуть дискусії з Мінфіном.

«Ми точно розуміємо, що у нас є перший базовий ліміт за держгарантіями, а це близько 20 млрд грн. Ось на нього можемо розраховувати точно. А далі нам вже необхідно спілкуватися з Мінфіном, який планує всі зовнішні запозичення, а також самим залучати фінансування із зовнішніх ринків», – розповів він, додавши, що на сьогодні «Укравтодор» вже веде переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Відомо також, що в розпорядження Міністерства інфраструктури направлять 600 млн грн на розвиток пасажирського транспорту в містах України. На безпеку руху в містах виділять ще 200 млн грн; на організаційне забезпечення реалізації інфраструктурних проектів – 10,7 млн грн; на здійснення держконтролю з питань безпеки на транспорті – 128,5 млн грн.

 

Джерело: kurs.com.ua

Поділитися в соцмережах