АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Укравтодор зробив крок до першого проєкту ДПП

Укравтодор та компанія «Автомагістраль-Південь» підписали Меморандум про підготовку пропозиції про державно-приватне партнерства у рамках проєкту будівництва та експлуатації автодороги Краковець – Броди – Рівне (за винятком ділянки Північного обходу м. Львів).

Про це повідомляє прес-служба Укравтодору у Facebook.
«Меморандум передбачає, що «Автомагістраль-Південь» власним коштом здійснить підготовку пропозиції про здійснення державно-приватного партнерства. Зокрема, йдеться про розробку техніко-економічного обґрунтування реалізації проєкту», – йдеться у повідомленні.

«Підписання Меморандуму дозволить нам вже найближчим часом оголосити відкритий конкурс з відбору приватного інвестора для будівництва маршруту Краковець – Броди – Рівне. Це має бути сучасна дорога європейського рівня, яка сполучатиме столицю України з найбільшими містами Європи», – заявив голова Укравтодору Олександр Кубраков.

В Укравтодорі зазначили, що для будівництва ділянки Північного обходу м. Львів цього року буде проведено відкритий міжнародний тендер відповідно до правил і принципів МФО у рамках співробітництва із ЄБРР та Європейським інвестиційним банком.

«Обхід Львова разом із новозбудованою дорогою Краковець – Броди – Рівне створять новий транспортний коридор міжнародного значення», – додали у відомстві.

За словами прем’єра Дениса Шмигаля, уряд готовий максимально сприяти реалізації масштабних дорожніх інфраструктурних проєктів, які стимулюватимуть економічний розвиток регіонів.

«Використання механізму державно-приватного партнерства дасть змогу активніше залучати інвестиції у розбудову якісної дорожньої мережі в Україні. Це продовження реалізації найбільш масштабної та комплексної за всю історію незалежності програми президента «Велике будівництво».
Будівництво дорожніх шляхів із залученням приватного інвестора дозволить не тільки створювати нові робочі місця та сприяти економічному розвитку, це дозволить зробити дороги комфортними та безпечними для українців у довгостроковій перспективі», – заявив прем’єр.

Він також висловив сподівання, що через кілька років Київ як столиця України буде поєднаний із країнами ЄС сучасною автомобільною дорогою першої категорії.

 

Джерело: epravda.com.ua

Поділитися в соцмережах