АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

«Укравтодор» обрав підрядника для будівництва моста в Кременчуці

Переможцем аукціону на будівництво Кременчуцького мосту стала турецька компанія Dogus Insaat Ve Ticaret A.Ş. із ціновою пропозицією 11,25 млрд грн.

Як зазначає прес-служба «Укравтодору», запропонована переможцем торгів ціна на 11% нижче очікуваної вартості робіт.

Згідно з ТЕО, новий міст буде вантовим і матиме чотири смуги руху, по дві в кожному напрямку. На правому березі Дніпра він буде з’єднуватися з дорогою Н-08, на лівому – з нинішньою вуличною мережею Кременчука. У цих точках передбачено будівництво транспортних розв’язок у різних рівнях. Загальна довжина споруд складе більш як 3 км.

Тендер оголошений за схемою design-build, тому відповідальною за розробку проектної документації та виконавцем робіт з будівництва мосту буде одна і та ж компанія.

Як відзначають у прес-службі «Укравтодору», зараз єдиний наявний міст у Кременчуці – Крюківський міст – знаходиться в аварійному стані. При цьому через нього проходять дві важливі для регіону державні дороги Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя і М-22 Полтава – Олександрія. А найближчі до міста Кременчука автодорожні мости, які відповідають умовам сучасного руху, знаходяться в радіусі 500 км.

Як повідомлялося, Державне агентство автомобільних доріг України і China road and bridge corporation (CRBC) ще в березні 2017 року підписали меморандум про співпрацю у сфері проектування та фінансування будівництва автомобільної дороги М-22 / Е-584 Полтава – Олександрія на ділянці об’їзду Кременчука з мостовим переходом через Дніпро. У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі розраховували тоді залучити через китайську компанію $300 млн кредиту для будівництва мосту, проте проект так і не був реалізований.

 

Джерело: biz.censor.net

Поділитися в соцмережах