АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Укравтодор спільно з ЄБРР запроваджує антикорупційний проект

«Укравтодор», в рамках спільного з ЄБРР антикорупційного проекту, переналаштує управлінські та закупівельні практики відповідно до рекомендацій консультантів Європейського банку реконструкції та розвитку.

Повідомляється, що 12 березня була проведена стартова зустріч із розробки та впровадження Плану антикорупційних заходів для дорожньої галузі України в рамках спільного проекту «Укравтодору» і ЄБРР.

При цьому наголошується, що між «Укравтодором» та ЄБРР в грудні минулого року було підписано кредитну угоду загальною вартістю 450 млн євро, яка включає не лише реконструкцію 300 км дороги M-05 Київ-Одеса і будівництво Північного обходу Львова, а й впровадження чотирьох важливих реформ для дорожньої галузі.

Серед них – реформа системи закупівель, підвищення безпеки руху, розвиток інфраструктури для електротранспорту, і ключова – антикорупційна.

«Ми високо цінуємо ініціативу «Укравтодору» із впровадження цього проекту, адже його результатом має стати повністю оновлена система управління дорожньою галуззю. У разі успішного запуску антикорупційного пілотного проекту в «Укравтодорі», цей досвід можна буде масштабувати на інші суб’єкти господарювання та організації державного сектора, які є партнерами ЄБРР в Україні», – зазначив керівник транспортних проектів ЄБРР Андрій Цокол.

До впровадження антикорупційної реформи залучений Basel Institute on Governance (Швейцарія). До травня поточного року консультанти вивчать і проаналізують наявні в «Укравтодорі» закупівельні та управлінські процеси з точки зору запобігання корупції.

На основі дослідження в липні 2021 планується фіналізувати і затвердити План антикорупційних заходів.

До 2023 року консультант буде супроводжувати імплементацію Плану в «Укравтодорі» та його підрозділах.

«Минулого року були створені єдині правила закупівель, введений незалежний технагляд і додатковий контроль проектних рішень. Ми працювали над попередженням корупційних ризиків шляхом цифровізації процесів управління і підвищенням виконавчої та фінансової дисципліни. Пілотний проект з ЄБРР дає шанс цим змінам стати незворотними», – додав глава Укравтодору Олександр Кубраков.

 

Джерело: cfts.org.ua

Поділитися в соцмережах