АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Україна отримає пів мільярда євро на дороги

будівництво доріг фінансуванняНаприкінці серпня Верховна Рада ратифікувала дві Фінансові угоди з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ): «Європейські дороги України III (проект «Розвиток транс’європейської транспортної мережі»)» та Проект «Транспортний зв’язок в Україні – фаза I».

Згідно з першим документом, Україна отримає 450 млн євро кредиту від ЄІБ терміном на 25 років. За ці кошти планують профінансувати капітальний ремонт 314 км автотраси Київ – Одеса в Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській і Одеській областях, а також будівництво 23 км північної об’їзної дороги Львова.

Як пояснив міністр інфраструктури Владислав Криклій, друга угода передбачає залучення кредитних коштів ЄІБ на суму 50 млн євро і 50 млн євро грантових коштів ЄС на реалізацію низки важливих проектів для поліпшення безпеки руху та впровадження сучасних інтелектуальних систем на транспорті.

Зокрема, ці кошти планують направити на будівництво північно-східної ділянки об’їзної дороги навколо Тернополя, будівництво трьох багаторівневих розв’язок і двох шляхопроводів у Львівській, Рівненській областях та поблизу Тернополя, а також розгортання інтелектуальних транспортних систем для управління і контролю за транспортом.

 

Джерело:  biz.censor.net

Поділитися в соцмережах