АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

У Києві запрацювала тестова система автофіксації порушень правил паркування

У Києві реалізується пілотний проект з автоматичної фотофіксації порушень правил паркування.

Під час дії експерименту плату за паркування з водіїв стягувати не будуть, пише УНІАН з посиланням на заступника голови КМДА Олександра Густєлєва.

«Проект реалізується спільно з компанією Municipality Parking System. Для його реалізації вже встановлені всі необхідні технічні пристрої – 8 пристроїв для фотофіксації фактів порушення правил зупинки, стоянки і паркування, 6 платіжних терміналів – в кожному по 3 камери і 12 сенсорних датчиків, які вбудовані в місця паркування. Встановлені камери охоплюють весь паркувальний майданчик», – зазначив він.

Протягом 60 днів інноваційна система буде працювати на вул. Басейній, поблизу Бессарабської площі.

За словами Густєлєва, всі факти порушень правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів будуть фіксуватися в автоматичному режимі, без додаткового залучення інспекторів з паркування. Камери і сенсорні пристрої будуть Фіксувати момент зупинки транспортного засобу і час його перебування на паркувальному майданчику, номерні знаки автомобіля, і те, чи не відбувається порушення правил дорожнього руху.

«Звертаю увагу автомобілістів, що на стадії пілотного проекту плата за паркування транспортного засобу не стягується», – підкреслив Густєлєв.
У разі успішної реалізації пілотного проекту буде розглядатися можливість поступового впровадження цієї системи на інших паркувальних майданчиках міста.

 

Джерело: cfts.org.ua

Поділитися в соцмережах