АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

У Польщі розробляють екологічний асфальт

асфальтове покриттяПольська компанія Lotos Asfalt і Гданський технологічний університет приступили до спільної роботи над створенням асфальту, що буде істотно менше забруднювати повітря. Таким чином автори проекту хочуть вирішити проблему забруднення повітря у польських містах.

Нове дорожнє покриття – це асфальт, модифікований фотокаталізатором, використання якого має знизити вміст шкідливих речовин (NOX, VOC) у зоні смуги руху.

«Наша технологія заснована на інноваційних гібридних Фотокаталізаторах, які забезпечують значне зниження концентрації шкідливих речовин в асфальті, що виділяються під впливом сонячної радіації, і додатково дозволяють розкладати канцерогенні органічні сполуки на прості і нешкідливі неорганічні. В даний час на ринку немає дорожнього покриття з таким функціоналом», – пояснює професор Петро Яскула з Департаменту дорожнього будівництва ГТУ.

«Через те, що асфальт становить понад 90% вуличного покриття в містах, таке рішення може значно поліпшити якість життя їхніх жителів. Інновації, особливо в області екологічних технологій, є основою розвитку нашої компанії. Тому в цьому питанні ми орієнтуємося на тісну співпрацю з відомим науковим партнером – Гданським технологічним університетом», – підсумував голова правління Lotos Asfalt Цезарій Годзюк.

Повідомляється, що вартість проекту перевищить 5 мільйонів злотих (1,4 млн доларів). При цьому 65% фінансування буде надходити з фондів Європейського Союзу.

 

Джерело: cfts.org.ua

Поділитися в соцмережах