АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

В Австралії втілять технології попередньої передачі сигналів автомобілям

Компанія Intelematics, що займається мобільністю і транспортними технологіями, оголосила про співпрацю з американською Traffic Technology Services (TTS). Спільно компанії втілять в Австралії перший проєкт із технологією попередньої передачі сигналів світлофора.
Попередня передача сигналів – це нова категорія технологій, яка дозволяє передавати транспортним засобам реальні сигнали світлофора та дорожніх знаків.
Компанія TTS передає дорожню інформацію підключеним транспортним засобам через персонального помічника сигналу (PSA) і персонального помічника автостради (PFA). PSA повідомляє водіям, коли зміниться сигнал світлофора, перш ніж вони доїдуть до перехрестя, що дозволяє їм підготуватися та зменшити швидкість. PFA надає водієві інформацію про автостраду в реальному часі – це, наприклад, дані про обмеження швидкості або закриту смугу руху, через панель приладів, щоб він міг приймати зважені рішення, перш ніж дістатися до жвавого перехрестя, наближатися до аварій або зіткнутися з дорожніми роботами.
Австралія стане першою країною в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, де пройдуть випробування технологій PSA і PFA. Intelematics співпрацюватиме з виробниками транспортних засобів і державними дорожніми органами, щоб розгорнути технології.
«Це нове покоління технологій безпеки дорожнього руху дозволить нам прогнозувати та динамічно реагувати на зміну дорожніх умов», – говорить генеральний директор Intelematics Нік Маркс. «Надавши дорожнім управлінням можливість бачити транспортні потоки в режимі реального часу, а водіям – можливість приймати більш обґрунтовані рішення під час руху, ми створимо розумніші, безпечніші та ефективніші дорожні мережі.

 

Джерело: traffictechnologytoday.com

Поділитися в соцмережах