АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

В Британії тестують камери сканування швидкості з живленням від сонця, вітру та водню

Компанія Jenoptik втілює проєкти зі встановленням камер автоматичного сканування швидкості на основі розумного живлення. Нова система використовує поєднання вітру, сонця і водню. Такі камери можна встановлювати будь-де, навіть у локаціях, де відсутні джерела енергопостачання.
Нова система має назву iTASCAR, де «i» означає «intelligent» (розумний), і використовує звичайні камери та камери інфрачервоного сканування Vector. До сьогоднішнього дня такі системи потребували підключення до мережі або використання дизельних генераторів.
Системи iTASCAR напрочуд ефективно споживають енергію – як камери, так і інфрачервоні сканери активуються лише коли спрацьовує затвор камери, замість безперервної роботи. Це суттєво знижує витрати енергії, отже система може бути працездатною 24/7 навіть узимку, в той час як звичайні альтернативні джерела енергії працюють лише за наявності денного світла і гарної погоди.
Системи iTASCAR мають позитивний вплив на навколишнє середовище ще й завдяки приєднанню сенсорів контролю якості повітря Airly. Вони встановлюються на стійку з камерами контролю швидкості та здійснюють моніторинг 24/7.
Новий підхід застосували на кількох дорогах Великобританії, включаючи бетонну дорогу A11, де було місцями було неможливо організувати живлення, а контроль якості повітря був напрочуд важливим.

 

Джерело: traffictechnologytoday.com

Поділитися в соцмережах