АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

В Україні відновили понад 9000 км державних доріг за 2020-2021 роки

В Укравтодорі повідомили, що за 2020-2021 роки в Україні відновлено понад 9000 км державних автошляхів.
«Не залишилося жодної області, де було б відремонтовано менше 170 км шляхів», – йдеться у повідомленні.
В Україні з’явилися інфраструктурні мегапроекти, зокрема ансамбль мостів у Запорізькій області.
«Завершено на верхній частині вантового мосту монтаж усіх 48 вант, а також завершено опускання прогонової будови у проектне положення. Вже в січні 2022 року жителі Запоріжжя зможуть доїхати з острова Хортиця до центру міста новим вантовим мостом», – додали в «Укравтодорі».
У Держагентстві автодоріг наголосили, що найдовша дорога країни Стрий-Ізварино цього року оновлена на 97%. Комфортний проїзд забезпечений по всій довжині головного маршруту зі сходу на захід України.
«Флагманський проект 2021 року – 116 км дороги Немирів-Ямпіль, оновлено за рекордні 90 днів. Цей маршрут стане основним у подорожі між столицями України та Молдови», – повідомили в «Укравтодорі».
Також у Держагентстві автодоріг до інфраструктурних мегапроектів віднесли будівництво Кременчуцького мосту – будувати 3-кілометровий бруківку через Дніпро вже розпочали. В акваторії річки працює потужна техніка мостобудівників. Встановлено 22 труби під лівий пілон.
Крім того, повідомляється, що в 30 разів вдалося знизити кількість навантажень на дорогах із запуском мережі майданчиків зважування в русі.
«Разом з ЄБРР для «Укравтодору» розроблено План антикорупційних заходів, схвалених на рівні уряду та міжнародних партнерів. Завдяки їхньому впровадженню Держагентство автошляхів стане першим державним інститутом України, сертифікованим за стандартами ISO з антикорупції», – підсумували в «Укравтодорі».

 

Джерело: cfts.org.ua

Поділитися в соцмережах