АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

На Сумщині витратять 70 млн грн на ямковий ремонт доріг

Начальник обласної військової адміністрації Володимир Артюх обговорив із підрядниками, які здійснюють на Сумщині роботи з утримання доріг місцевого значення, перспективи ремонту автошляхів після зими, повідомили в ОВА.
У поточному році з державного бюджету не передбачено субвенції на ремонт та експлуатаційне утримання доріг. Натомість внаслідок значної кількості переходів температури повітря через нульову позначку мережа автошляхів зазнала значних пошкоджень, що впливає на безпеку дорожнього руху та потребує негайного проведення аварійних робіт на проблемних ділянках.
Так, на поточні видатки, в тому числі на експлуатаційне утримання та аварійний весняний ремонт доріг місцевого значення наявні 70 мільйонів гривень із залишку коштів.
Володимир Артюх доручив сформувати перелік ділянок доріг, які потребують першочергового відновлення, – з урахуванням їх пріоритетності, соціальної значущості, навантаженості, пасажиропотоку тощо – та провести консультації із громадами щодо можливостей співфінансування даних робіт.
«Усім разом нам потрібно виправити ситуацію із дорогами, що склалася після зими в умовах обмеженого фінансування. Звичайно, більшість ресурсів ми зараз спрямовуємо на фортифікаційні заходи, але дороги – це також безпека наших людей. Тому приведення доріг до належного експлуатаційного стану є обов’язковим найближчим часом. Через тиждень матимемо сформований перелік і зустрінемось, щоб предметно обговорити напрями і строки проведення робіт», – звернувся він до підрядників.

 

Джерело: sumy.today

Поділитися в соцмережах