АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

З Києва до Молдови будують короткий шлях

Для цього будується дорога Київ-Кишинів в обхід Придністров’я. До Дня Незалежності дорожники планують завершити оновлення 116,2 км дороги Немирів – Ямпіль, яка є основною складовою маршруту.

Маршрут проходить через Київську, Житомирську та Вінницьку області й стане оптимальним для подорожі до Молдови з будь-якої області України.

Заплановано побудувати мостовий перехід через ріку Дністер та підходу до нього протяжністю 1,6 км з української сторони в районі українсько-молдовського державного кордону в районі населених пунктів Ямпіль – Косеуць. Для того, щоби відкрити цей шлях автомандрівникам та для перевезення вантажів, крім мосту потрібно оновити 137,5 км маршруту на окремих ділянках доріг М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський та Р-08 Немирів – Ямпіль.

Станом натепер, на 35 кілометрі маршруту Київ – Кишинів вже влаштовано нижній шар дорожнього покриття. Про це повідомляє Служба автомобільних доріг України (Укравтодор). Роботи ведуться цілодобово на автошляху Немирів – Ямпіль. Тут працюють 300 одиниць дорожньо-будівельної техніки та 350 фахівців. Зараз роботи зосереджені на під’їздах до міста Томашпіль.

Повідомляється також, що цю дорогу розширили, влаштували на ній нові шари основи для витривалості в умовах великих навантажень, та укладають асфальтобетон.

«Наразі ремонтуємо й п’ять мостів. Всього їх буде відремонтовано 8. До Дня Незалежності плануємо оновити 116,2 км дороги Р-08 Немирів – Ямпіль, яка є основною складовою маршруту», – коментують у Службі.

Нагадаємо, за ініціативи Президента України Володимира Зеленського та Президентки Молдови Майї Санду створюється маршрут Київ – Кишинів.

 

Джерело: vechirniy.kyiv.ua

Поділитися в соцмережах