АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

З початку року в Україні відновили понад 2 тисячі кілометрів доріг

Державне агентство автомобільних доріг вже відновило понад 2 тисячі кілометрів доріг у 2020 році. Про це повідомляється на сторінці Укравтодору в Facebook.

«У верхньому шарі покриття Служби автомобільних доріг Укравтодору завершили влаштування 2022 км доріг, ще 800 км доріг – виконані у вирівнюючому шарі», – йдеться у повідомленні.

В Укравтодорі пояснюють, що влаштування верхнього шару – фінішний етап ремонту дороги. До цього на відремонтованих ділянках зняли старий асфальт, перелаштували основу дорожнього одягу та влаштували 1–2 шари дорожнього покриття. Це найдорожчі та найважчі етапи поточного середнього і капітального ремонтів.

Після цього на дорогах буде нанесено розмітку, влаштовано узбіччя і зупинки, встановлено дорожні знаки та бар’єрної огорожі. Потім відбувається перевірка якості робіт і за умови відсутності зауважень — ділянки здаються в експлуатацію. Зафіксовані недоліки підрядники зобов’язані виправляти за власний кошт.

Лідерами за обсягом відновлення доріг є: Закарпатська область — 223,5 км; Харківська область — 221,2 км; Запорізька область — 168,8 км; Сумська область — 149,9 км; Луганська область — 133 км; Львівська область — 130,1 км.

Нагадаємо, що в цілому Укравтодор планує у 2020 році збудувати чи відремонтувати 4200 км доріг державного та 2500 км доріг місцевого значення.

 

Джерело: epravda.com.ua

Поділитися в соцмережах