АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Кабмін виділив 2,4 мільярда на безпеку дорожнього руху

пішохідний перехід - виставка будівництва дорігУ 2021 році на реалізацію Державної програми підвищення безпеки дорожнього руху уряд передбачив 2,4 млрд грн.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій у Facebook.

«Одним із наших пріоритетів залишається Державна програма підвищення рівня безпеки дорожнього руху. Наша мета – знизити рівень смертності в результаті ДТП мінімум на 30% до 2024 року і на 50% – до 2030 року», – написав Криклій.

Він зазначив, що зараз можна побачити зменшення кількості ДТП у три рази в перших місцях, де були встановлені камери автофіксації. Також завдяки закупівлі нових машин для ДСНС зменшився час прибуття із 35 до 13 хвилин на місце аварії.

У цьому році на програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху уряд виділив 2,4 млрд грн.

«Наші основні напрямки – створення дорожньої інфраструктури, придбання для МВС обладнання для контролю дотримання ПДР та боротьба з перевантаженими фурами, оскільки погана дорога є однією з причин ДТП», – розповів Криклій.

Зокрема, будуть збудовані 20 кільцевих розв’язок, ліквідовані 5 місць концентрації ДТП, встановлені 300 демпферних систем, збудовано 5 пішохідних переходів у різних рівнях і обладнано освітлення 400 пішохідних переходів. На дорогах також встановлять понад 60 комплексів Weigh-in-Motion і обладнають 5 майданчиків для зупинки перевантажених фур.

Міністерство інфраструктури також закупить 10 пересувних пристроїв для зважування, 125 комплексів автоматичної фіксації, 10 дорожніх лабораторій і техстанций, 150 «фантомів».

 

Джерело: biz.censor.net

Поділитися в соцмережах