АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Кабмін надав Укравтодору держгарантії під запозичення на 5 млрд грн

18 листопада Кабмін своєю постановою затвердив умови залучення кредитних коштів та надання державних гарантій у 2020 році для «Укравтодору».

Також затверджений перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у 2020 році.

Як зазначається в постанові, «Укравтодор» здійснює запозичення, зобов’язання за якими забезпечені державною гарантією, на таких умовах:
– обсяг запозичення – до 5 млрд гривень;
– строки запозичення – до 15 років;
– вид забезпечення – державна гарантія.

«Умови запозичення, в тому числі процентна ставка, визначаються у кредитному договорі та/або рішенні про емісію облігацій, проекти яких погоджуються з Мінфіном», – йдеться в документі.

Нагадаємо, на початку жовтня «Укравтодор» повідомляв, що розмістив облігації під держгарантії на 13,74 млрд грн.

«По облігаціях: всього планувалися п`ять серій на загальну суму 19,27 млрд. З них три серії вже розмістили (викупив Укрексімбанк) на 5,782 млрд під 10,5% на один рік, 5,081 млрд під 9,99% на два роки і 2,872 млрд під 9,99% на три роки. Ще дві серії попереду – на 3,506 млрд і 2,007 млрд під 9,99% на чотири і п`ять років відповідно», – розповідали в прес-службі «Укравтодору».

У кінці квітня керівники Укрексімбанку та Укравтодору в присутності президента Володимира Зеленського підписали угоду щодо надання держбанком першого траншу фінансування на оновлення доріг в обсязі 5,78 млрд грн. Як зазначалося, загальна сума фінансування складе 19,3 млрд грн.

У серпні Укрексімбанк повідомив, що надав позику «Укравтодору» на 2,87 млрд грн за рахунок залученого в НБУ рефінансування.

 

Джерело: finbalance.com.ua

Поділитися в соцмережах