АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

На Закарпатті відновлять дорогу від Берегова до кордону з Угорщиною

У 2021 році у Закарпатській області буде повністю відновлений маршрут М-23 Берегове – Виноградів – Велика Копаня. Йдеться про дорогу від міста Берегова до КПП «Вилок» – КПП «Тисабеч» на кордоні з Угорщиною.

Роботи виконуються за президентською програмою «Велике будівництво», повідомляє Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Всі 50 км шляху від міста Берегове до Великої Копані будуть відновлені. Маршрутом, який має вихід на Н-09, можна комфортно подорожувати від самого кордону з Євросоюзом і далі через Карпати – Рахів та Яблунецький перевал – до Івано-Франківська та Львова», – йдеться у повідомленні.

В агентстві нагадали, що торік за програмою «Великого будівництва» на дорозі М-23 закінчили дві ділянки. Роботи ускладнювалися великими обсягами перезволожених ґрунтів, тому весь об’єм земляного полотна слід було вибрати та засипати камінням, аби дорожня основа була стабільною.
Цього року ремонт продовжиться на ділянці від нульового кілометра до позначки 21 км (від Берегова до кордону). Завдяки відновленій інфраструктурі, пункт пропуску «Вилок» має розвантажити найпопулярніший пункт на кордоні з Угорщиною у місті Чоп.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Інфраструктура» 22 лютого повідомив, що в Україні у 2021 році буде побудовано та відновлено 4 500 км доріг державного значення та 2 000 км місцевих доріг.

За даними Укравтодору, в країні у 2020 році оновили та збудували 4 056 км доріг.

За оцінками експертів Київської школи економіки (KSE), реалізація президентської програми «Велике будівництво» збільшить ВВП України у найближчі 5 років на 2,2%.

 

Джерело: ukrinform.ua

Поділитися в соцмережах