АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

На Миколаївщині торік на ремонт доріг витратили ₴264 млн держсубвенції

На капітальний ремонт доріг загального користування місцевого значення Миколаївської області у 2023 році було спрямовано 264 млн грн держсубвенції, у цьому році на ці цілі коштів не передбачено.
Про це на брифінгу повідомив виконувач обов’язків начальника управління інфраструктури Миколаївської обласної військової адміністрації Сергій Сікорський, передає кореспондент Укрінформу.
«У минулому році ми отримали держсубвенцію у розмірі 264 млн грн на капітальний ремонт. Завдяки цьому відремонтували дві ділянки автодороги Баштанка – Березнегувате. Одну – 5,6 км – введено в експлуатацію. Розпочато і ремонт другої, але грошей вистачило лише на 2,2 км. Також на експлуатаційне утримання 445 км доріг (забезпечення проїзду) було спрямовано 402 млн», – сказав Сікорський.
Крім того, за його словами, завдяки співпраці з платформою United24 та державною спеціалізованої служби транспорту в області відновлено чотири штучні споруди (мости) на автодорогах місцевого значення. А саме – дерев’яний міст у Воскресенській громаді, ще один – в Інгульській та два у Снігурівській.
«Оскільки державної субвенції для фінансування ремонту доріг у цьому році не передбачено, то будемо звертатися до громад з проханням залучити їхній фінансовий ресурс для забезпечення проїзду між населеними пунктами. Також ми звернулися до Кабміну, щоб той передбачив мінімальний ресурс для підтримки хоча б безаварійного проїзду», – сказав Сікорський.
На Миколаївщині нині налічується понад 3,3 тисячі кілометрів доріг місцевого значення, тисяча км з яких – з жорствяним покриттям, які потребують постійного догляду і ремонту. Також є 155 мостів та мостових переходів.

 

Джерело: ukrinform.ua

Поділитися в соцмережах