АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Патрульна поліція перевірятиме рівність доріг

Департамент патрульної поліції отримав в своє розпорядження 30 пересувних лабораторій, за допомогою яких проводитиметься перевірка стану доріг. Серед іншого, такі комплекси дозволять провоохранітелям визначати рівність проїзної частини.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook перший заступник начальника патрульної поліції України Олексій Білошицький. За його словами, 30 сучасних авто-лабораторій здійснюватимуть контроль за дотриманням правил, норм і стандартів утримання автомобільних доріг, перевіряти відповідність технічного стану дорожніх знаків вимогам ДСТУ, а також виїжджати на місця ДТП.

Крім визначення рівності проїзної частини, пересувні лабораторії будуть перевіряти коефіцієнт зчеплення, ухил проїзної частини, світлоповертальну спроможність розмітки; а також яскравість і освітленість доріг та знаків.

Про виявлені недоліки поліція буде повідомляти відповідальним посадовим особам. Також за порушення правил правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг їх притягатимуть до адміністративної відповідальності.

Найближчим часом всі 30 дорожніх комплексів розподілять в кожну область.

Джерело: obozrevatel.com

Поділитися в соцмережах