АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

У 2024 році на ремонт доріг у Чернігові треба щонайменше 300 млн грн

Щонайменше 300 мільйонів гривень необхідно на ремонти доріг в Чернігові у 2024 році. Лише на облаштування люків, грейдерування, ямковий та струменевий ремонт необхідно близько 60 мільйонів.
Про це повідомив в.о. міського голови Олександр Ломако на загальноміській нараді.
«Це без поточного ремонту, без перехресть жахливих, зокрема проспектів Лук’яненка та Грушевського. По вулиці Мазепи там всі перехрестя жахливі, Масани, Глібова. Любецька це окрема історія», – каже Ломако.
За його словами, на ремонт перехрестя вулиць Тероборони та Пашина треба чотири мільйони гривень, на перехрестя проспектів Лук’яненка та Грушевського – п’ять мільйонів, а на вулицю Любецьку понад 21,5 мільйона гривень.
Також він додає, що кошти необхідно буде шукати, адже наразі їх не вистачає.
«Тільки почали думати звідки знімати, прийшов Василь Олексійович (начальник міського управління освіти, — ред.) і каже, що течуть дахи в десяти школах. Ми ж не можемо не профінансувати цей напрямок, бо це на голову нашим дітям буде крапати. Тому продовжуйте рахувати, краще у нас буде список з більшою кількістю проблемних питань й ми будемо потім об’їзд робити, радитися з людьми та керівниками від чого відмовлятися. Ми бачимо можливість додати зараз 50-53 мільйони гривень на цей напрямок, але це все одно буде 170 мільйонів при потребі у 300 мінімум. Але це далеко навіть не все».
Нагадаємо, що на минулій загальноміській нараді 20 лютого керівник КП «АТП-2528» Руслан Волок повідомив, що у Чернігові потребують ремонту дороги на 257 вулицях.
«На сьогодні потребують хоч якогось ремонту – ямкового, підсипку – 257 вулиць у нашому місті, це тільки асфальтованих. Я не кажу вже за приватний сектор, особливо на околицях, де їздила велика військова техніка, вони зруйновані повністю. І ті кошти, які виділені в цьому році, їх мало. Але, хочу, щоб жителі міста розуміли, ми виходимо з того, що є», – сказав Руслан Волок.

 

Джерело: suspilne.media

Поділитися в соцмережах