АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Президент підписав закони для залучення додаткових 19 млрд. грн. на дороги

Президент України підписав закони, які передбачають можливість для Державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодор») отримувати державні гарантії за запозиченнями з 2020 року для фінансування розвитку мережі і утримання автомобільних доріг загального користування державного значення.

Про це пише ЦТС, посилаючись на інформацію офіційного сайту президента України.
Йдеться про закони «Про внесення змін до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України» № 467-IX і «Про внесення змін до статті 6 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік «№ 468-IX, які Верховна Рада України прийняла 16 січня.
«+19,3 млрд. грн. на дороги «Укравтодору», які будуть залучені в українських банків і через випуск єврооблігацій», – прокоментував радник прем’єр-міністра України Юрій Голік.

На сайті «Укравтодору» також йдеться про те, що підписання законів дозволить залучити 19,3 млрд. Грн. на розвиток дорожньої інфраструктури. При цьому глава Держагентства автомобільних доріг України Олександр Кубрак раніше називав суму в 20 млрд. грн.

Нагадаємо також, що в інтерв’ю ЦТС Кубрак говорив про три можливі сценарії ремонтів доріг в Україні в 2020 році, в залежності від обсягів фінансування. Другий сценарій якраз передбачав можливість залучення додаткових 19,3 млрд. грн., В тому числі, за рахунок випуску облігацій. За рахунок цих коштів планувалося відремонтувати ще 1000 км доріг.

Джерело: ЦТС

Поділитися в соцмережах