АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Укравтодор анонсував початок будівництва окружної дороги в Києві

дорожное строительствоЗа програмою Велике будівництво в середині 2021 року буде завершено проєктування двох ділянок Київської окружної дороги і почнеться їх будівництво. Про це заявив глава Укравтодору Олександр Кубраков на форумі «Україна 30. Інфраструктура».

Що ще в планах Укравтодору:
– ремонт траси М-30, яка допоможе з’єднати схід і захід України;
– будівництво нового пункту контролю і дороги на кордоні між Україною та Польщею;
– новий пункт на кордоні з Молдовою, а на маршрут Київ – Кишинів уже починаються тендерні процедури.

За словами чиновника, Укравтодор планує у 2021 році збільшити частку повністю оновлених доріг України до 37% (включно з трасами, які були зроблені в 2020 році).

«Багато хто казав, що 4000 км доріг неможливо побудувати за один рік. Професіонали казали, що більше всього будували перед Євро-2012 – 2500 км. Але ми чесно порахували те, що ми зробили в 2020 році – це 4000 км доріг, або 17% доріг загальнодержавного значення. У цьому році ми продовжимо ставити рекорди. Можливо, у квітні ми скоригуємо свої плани і зробимо більше – не 4500, як ми анонсували, а більше на 2000. Вже готова проєктна документація, нам лише потрібно розібратися з джерелами фінансування. І якщо ми зробимо ці 4500, то разом з попереднім роком це буде 37% мережі доріг», – сказав Кубрак.

Він нагадав, що розвиток дорожньої мережі має позитивний вплив на національну економіку, зокрема сприяє і розвитку туризму.

«Особливо це відчутно за відгуками громад на півдні країни та у західних областях. Гірські курорти вже відчули позитивну динаміку з погляду внутрішнього туризму. До речі, коли кажуть, що це наші люди поїхали на західні курорти, тому що закриті інші країни, то це не так – статистика Буковелю свідчить про те, що 60% туристів – це іноземці зі Східної Європи», – сказав глава Укравтодору.

Кубраков додав, що вартість робіт на одному кілометрі доріг у минулому році стала менше на 19%.

 

Джерело: economics.segodnya.ua

Поділитися в соцмережах