АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Укравтодор відремонтував 84% штучних споруд із запланованих на цей рік

Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) у рамках Національної програми з відновлення мостів вже відремонтувало 83,6% із запланованих на 2021 рік штучних споруд.
Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це розповів координатор Національної програми відновлення мостів, заступник голови Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Андрій Івко під час пресконференції 21 вересня.
«Ми на 2021 рік запланували відремонтувати 165 штучних споруд, але вже 138 споруд знаходяться на завершальному етапі, тобто наразі вже відновлено 83,6% від загального плану», – сказав він.
За словами Івка, з огляду на темпи відновлення, Укравтодор планує у 2021 році відновити понад 200 штучних споруд на дорогах України. На це буде витрачено 4 млрд грн.
Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році в Україні було відремонтовано 213 штучних споруд.
В Україні нині налічується 16 152 штучних споруди, з них щонайменше 710 потребують невідкладного ремонту, а 160 – наближаються до аварійного стану.
Івко зазначив, що на сьогодні в Україні вже обстежено 73% штучних споруд (мостів та мостових переходів) на дорогах державного значення та 25% – на дорогах місцевого. Щонайменше половина з цих об’єктів не відповідають нормативним нормам.
За його словами, у 2022 році буде повністю завершене обстеження всіх штучних споруд в Україні, і тоді Укравтодор матиме повну інформацію про поточний стан мостового господарства.
Заступник голови Укравтодору додав, що 81% уже обстежених штучних споруд були збудовані до 1980 року, і досить довго ці об’єкти належним чином не ремонтувалися.
Національна програма відновлення мостів до 2025 року була презентована у травні 2020 року. На її реалізацію Укравтодор планує витратити щонайменше 28,7 млрд грн.

 

Детальніше: ukrinform.ua

Поділитися в соцмережах