АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Укравтодор розірве контракт із китайським підрядником

будівництво дорогиДержавне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») ініціювало розірвання контракту з китайською компанією Sinohydro Corporation Limited за порушення умов контракту, низькі темпи та погану якість робіт.

Про це повідомило відомство у коментарі Інтерфакс-Україна.
Sinohydro працює на автошляху М-06 з листопада 2017 року і за контрактом мала реконструювати 22 км дороги до червня 2020 року.

Реконструкція здійснюється в рамках проекту «Укравтодору», Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) – «Пан’європейські коридори / Європейські дороги України II».

«Розірвання відбувається на підставі загальних умов контракту, зокрема: підрядник не продовжив терміну дії забезпечення виконання контракту; підрядник не дотримується обіцянок щодо необхідності виправлення результатів робіт; підрядник без розумних пояснень не подовжує роботи відповідно до умов контракту», – зазначають в «Укравтодорі».

Серед конкретних прикладів робочого браку – руйнування цементобетонного покриття. За висновком компанії технагляду IRD ENGINEERING S.R.L., руйнування виникли внаслідок недотримання підрядником методології проведення будівельних робіт.

За даними «Укравтодору», технагляд також виявив й інші порушення, що стосуються облаштування асфальтобетонного покриття та зведення штучних споруд.

«Прикро, що співпраця з Sinohydro дійшла до точки неповернення. Зі свого боку ми намагалися робити все, щоб дати шанс компанії реабілітуватися та виправити ситуацію.
Проте через подібне ставлення втрачає держава і громадяни. Ми не можемо дозволити собі зволікати або чекати на зустрічні кроки – дорога потрібна Україні вже зараз», – прокоментував ситуацію голова «Укравтодору» Олександр Кубраков.

В «Укравтодорі» також повідомили, що відповідно до останньої програми робіт (від 25 травня 2020 року), станом на початок жовтня відсоток виконання будівельних робіт підрядником має становити близько 80%. Фактичне виконання – 49,17%, при цьому з них велика частина містить серйозні зауваження щодо якості виконання.

 

Джерело: epravda.com.ua

Поділитися в соцмережах