АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Укравтодор з’єднає обласні центри Західної України швидкісними дорогами

Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») розробило проект розвитку мережі доріг Західної України. Про це, як пише ЦТС, повідомили в «Укравтодорі».

Проект передбачає з’єднання обласних центрів Західної України між собою та з існуючими транспортними коридорами швидкісними дорогами з дозволеною швидкістю руху 110-130 км / год.

«Швидкісні дороги необхідні для підвищення мобільності населення та легкості ведення бізнесу. Саме тому – це один з довгострокових пріоритетів «Укравтодору», – зазначив глава «Укравтодору» Олександр Кубрак.
Проект планують повністю завершити через 5 років. У поточному році до реалізації готовий проект з будівництва Північної об’їзної дороги Львова, а також першої черги об’їзних доріг міст Дубно, Стрий і Тернопіль.

Фінансування будівництва об’їзних доріг цих міст передбачено за рахунок кредитних і грантових коштів МФО. «Міжнародні угоди щодо фінансування зазначених об’єктів вже укладені. Процедури закупівлі будуть оголошені в найближчі місяці», – повідомили в «Укравтодорі».

Будівництво Північної об’їзної дороги Рівне для підключення Луцька в мережі швидкісних доріг вже розпочато. Також в планах проектно-кошторисна документація по розширенню «вузьких місць» на автомобільній дорозі М-06 між Рівного та Львовом, загальною протяжністю 47 км.

Міжнародну дорогу М-09 на ділянці Львів-Тернопіль, яка є частиною міжнародного коридору GO Highway, планується розширити до 4 смуг руху по дві в кожному напрямку. Підготовка техніко-економічного обґрунтування здійснюється за рахунок коштів Світового банку.
Надалі передбачено з’єднати коридори М-06 і М-09 між собою нової швидкісної дорогою в районі населених пунктів Ясенів і Золочів Львівської області, а також підключити Івано-Франківськ до автомобільної дороги М-09 за маршрутом Унів – Перемишляни – Рогатин – Івано-Франківськ .

«Середній час поїздки між обласними центрами регіону скоротиться на 20-50%, а від столиці до обласного центру до 25%», – підсумували в «Укравтодорі».

Нагадаємо, раніше ЦТС повідомляв, що в «Укравтодорі» обіцяють 4G-інтернет на всіх дорогах України через два роки.

Джерело: ЦТС

Поділитися в соцмережах