АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Україна отримає 640 млн євро від ЄІБ на дороги Луганщини

Україна отримає 640 млн євро від Європейського інвестиційного банку на реалізацію пріоритетних проектів у галузі інфраструктури та транспорту. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

«Сьогодні, 9 грудня, Європейський інвестиційний банк та уряд України уклали одразу 3 кредитні угоди на загальну суму 640 млн євро для реалізації пріоритетних проектів у галузі інфраструктури та транспорту», – йдеться у повідомленні.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, Європейський інвестиційний банк – один із ключових партнерів України, з яким ми співпрацюємо з 2007 року.

«Цьогоріч ми тільки розширили нашу співпрацю, залучивши нові ресурси для реалізації перспективних проектів з оновлення інфраструктури та транспорту на вигідних умовах. Сьогодні було укладено одразу 3 кредитні угоди з банком, відповідно до яких Україна отримає 640 млн євро на покращення інфраструктури у східному регіоні, оновлення дорожньої мережі Луганщини, а також на закупівлю електричного громадського транспорту майже у 20-ти українських містах. Вдячний нашим постійним партнерам з ЄІБ за всебічну співпрацю і допомогу Україні. Працюємо далі», – прокоментував підписання угод очільник міністерства.

Повідомляється, що 340 млн євро ЄІБ будуть спрямовані на відновлення і покращення ключової соціальної та транспортної інфраструктури у східному регіоні. Це школи, дитсадки, лікарні, поштові відділення, вуличне освітлення, каналізаційні системи, а також муніципальний транспорт і відповідна інфраструктура для нього. У підсумку, такі зміни принесуть користь близько 14 мільйонам українців, які проживають на цих територіях.

Також ще 100 млн євро кредиту ЄІБ надасть на відновлення дорожньої мережі Луганщини, а саме на виконання ремонтних робіт на 2-х ділянках автодороги Р-66 КПП Демино-Олександрівка-Сватове-Лисичанськ-Луганськ у рамках проекту «Східна Україна: возз’єднання, відновлення та відродження (Проект 3В)».

 

Джерело: unn.com.ua

Поділитися в соцмережах