АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Уряд затвердив програму підвищення безпеки доріг

пішохідний світлофор - виставка дорожнього будфвництва

Уряд затвердив програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху 2021-2023 рр. На її реалізацію у 2021 році виділять 2,4 млрд грн, повідомив голова Державного агентства інфраструктурних проектів України Кирило Хомяков.

За словами Хомякова, за ці кошти планують облаштувати майданчики для відпочинку водіїв вантажівок, пішохідні переходи і фантоми, також планують встановлювати на дорогах камери автофіксації і вагові комплекси.

«Планують побудувати 20 кільцевих розв’язок, 5 місць ліквідації концентрації ДТП, встановити 300 демпферних систем, створити 400 освітлених пішохідних переходів і світлофорів на вимогу, а також 5 пішохідних переходів різних рівнів».

Крім того, за словами голови Державного агентства інфраструктурних проектів, на українських дорогах будуть встановлені 28 автоматичних габаритно-вагових комплексів Weigh-in-Motion і 5 майданчиків для зупинки перевантажених фур.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що за підсумками року в Україні буде відремонтовано та побудовано близько 4200 км автомобільних доріг державного значення.

 

Джерело: bigmir.net

Поділитися в соцмережах