АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Hamm представив тандемні дорожні котки на електричному приводі

Всесвітньо відомий концерн WIRTGEN презентував тандемні дорожні котки HAMM на повністю електричному акумуляторному приводі. Вісім нових моделей увійшли до лінійки машин компакт-класу HD CompactLine. Вони працюють не лише із нульовими викидами, але і особливо тихі.
Моделі HD 10e мають ширину вальця 1,0 м та експлуатаційну масу 2,5 тони, моделі HD 12e мають ширину вальця 1,2 м та експлуатаційну масу 2,7 тони. Ці котки мають таку ж продуктивність ущільнення, як і їхні аналоги із двигунами внутрішнього згоряння, але водночас працюють з нульовими викидам. Для порівняння, котки з ДВЗ за годину роботи можуть генерувати близько 10 кг CO2.
Живлення електричних котків здійснюється від літій-іонного акумулятора ємністю 23,4 кВт*год – вони дають електроенергію для приводів ходової частини, рульового управління і генерації вібраційних та осциляційних коливань через систему 38В. Заряджання акумуляторів не потребує особливих навичок від персоналу – воно здійснюється через роз’єм для швидкого заряджання (400В, CEE) або звичайний роз’єм із адаптером (230В). Для повної зарядки від 0 до 100% знадобиться близько 4 та 7,5 годин відповідно. Повного заряду акумулятора вистачить для звичайного робочого дня.
Заради економії ресурсів, в усіх електричних моделях котків втілили також низку вдосконалень. Зокрема, базова комплектація має автоматичну систему зупинки електродвигунів – у разі простою вона вимикає всі системи заради економії заряду акумулятора. В режимі ECO система керування обмежує швидкість руху, а рульове управління споживає енергію лише при натисканні важіля керування, і зовсім не споживає енергію в режимі паркінгу.
Чотири із восьми моделей електричних котків оснащені вальцями з осциляцією, з них дві є комбінованими. Таким чином, HAMM отримав тихі машини з особливо низьким рівнем вібрацій, що передаються у навколишнє середовище, та нульовими викидами CO2.
Всі електричні компоненти нових котків не потребують технічного обслуговування, в машинах є лиш невелика кількість деталей, які потребують періодичного змазування та піддаються механічному зношуванню. Об’єм олії, що доводиться використовувати, нижчий на 70% завдяки високому ступеню електрифікації конструкції машини.
За словами виробника, перші електричні котки HAMM будуть доступні на території Європи навесні 2023 року.

 

Джерело: wirtgen-group.com

Поділитися в соцмережах