АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Onur почав будівництво нової злітно-посадкової смуги в аеропорту Дніпра

Компанія Onur Construction International почала роботи з будівництва злітно-посадкової смуги, перону та руліжних доріжок в аеропорту Дніпра.
Як повідомляє Дніпропетровська ОДА, після завершення будівництва зміниться категорія аеродрому, там зможуть приймати більші літаки, зокрема Boeing 777 і Airbus A330.
Роботи проводяться за рахунок державного бюджету за програмою «Велике будівництво».
Довжина нової смуги складе 3200 м, ширина – 45 м. На ній встановлять новітнє світлосигнальне і радіотехнічне обладнання. Також планується створити нову систему енергоживлення, потужне водовідведення та сучасні очисні споруди.
«Зараз тривають підготовчі роботи до будівництва перону перед терміналом. Знімаємо непридатний ґрунт. На майданчику працює близько 40 одиниць техніки і близько сотні фахівців. Згодом будемо нарощувати потужності», – зазначив керівник проекту будівництва аеродрому від компанії Onur Construction International Джандан Тюмер.
Паралельно приватний інвестор, компанія DCH, працює над зведенням нового терміналу.
«Буде три будівлі: пасажирський термінал, VIP-термінал і адміністративно-побутовий комплекс», – цитує представника DCH Павла Прусака прес-служба ОДА.
Планується, що щорічно аеропорт буде нарощувати пасажиропотік. Спочатку його планують збільшити в 2,5 рази – до більш ніж 1 млн пасажирів на рік, максимально прогнозують до 4 млн осіб.
Вартість проекту, згідно зі звітом державної експертизи, становить 6,23 млрд грн. Разом з тим, в конкурсі в системі публічних торгів Prozorro Onur переміг з пропозицією в 5,64 млрд грн. Термін будівництва – близько трьох років. На 2021 рік на будівництво аеродрому в Дніпрі уряд виділив 1,4 млрд грн.

 

Джерело: cfts.org.ua

Поділитися в соцмережах