АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Протягом 2021 року в Україні відремонтовано рекордну кількість доріг

дорожнє будівництвоРекордний обсяг доріг державного значення було відремонтовано протягом 2021 року у межах програми «Велике будівництво».
Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.
«Якщо говорити про дорожнє будівництво, рекордна цифра – 5,1 тис. км доріг державного значення відремонтовано цього року. Торік це було близько 4,5 тис. км. Тобто сумарно за останні два роки ми зробили більше, ніж за попередні 10 років, якщо брати з 2009 до 2019 рік. Тому, напевно, це головне наше досягнення за цей рік», – сказав міністр.
Серед найбільших об’єктів міністр назвав трасу М30 – так звану «дорогу Єдності», яка проходить через усю територію країни, сполучаючи схід та захід України.
«Вона практично повністю побудована, готовність – 97%. Тобто ми точно її завершимо», – запевнив Кубраков.
Найближчими планами є Київська окружна дорога, початок будівництва якої заплановано на весну.
Міністр наголосив, що всі об’єкти мають гарантійні терміни експлуатації.
«Це від 5 до 10 років, залежно від виду ремонту. Ну, і, безумовно, ми це контролюємо. І трапляються випадки, коли ми вже користувалися нашою гарантією і змушували підрядників якісь точкові дефекти усувати. Але це нормальна практика», – зазначив він.
«Цього року ми не користувалися жодними фондами, нічим. Розміщували єврооблігації під державні гарантії, залучали зовнішнє фінансування. У нас були кошти із загального фонду і, звичайно, наш дорожній спецфонд. Тобто ми використовували різні джерела. Плюс, звичайно, традиційні наші проєкти з Європейським банком реконструкції та розвитку, Світовим банком та Європейським інвестиційним банком», – наголосив Кубраков.

 

Джерело: budport.com.ua

Поділитися в соцмережах