АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

У Києві можуть з’явитися автомобільні тунелі під Дніпром

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков вважає оптимальним рішенням для зменшення навантаження на вулично-дорожню мережу Києва будівництво автотунелів під Дніпром. Він запропонував визначити Службу автомобільних доріг у Київській області замовником із розробки техніко-економічного обґрунтування проектної документації на нове будівництво.
Про це повідомив портал KV із посиланням на лист Міністерства інфраструктури до Кабміну. Документ із підписом Кубракова датований 30 грудня 2021 року.
Згідно з листом, «Укравтодор» повідомив міністерство, що підтримує ініціативу розвитку інфраструктури для зменшення кількості заторів у Києві, та у разі делегування повноважень готовий бути замовником розробки техніко-економічного обґрунтування та проектної документації на будівництво тунельних переходів.
Тунелі пропонується будувати у північній та південній частинах Києва. Один – від вул. Богатирській на правобережній частині до вул. Оноре де Бальзак на лівобережній. Інший – між Столичним шосе та трасою М-03 Київ – Харків – Довжанський (на ділянці Київ – Бориспіль). Для цього «Укравтодор» просить передати відповідні ділянки існуючих доріг із комунальної власності Києва під своє управління.
Фінансувати розробку техніко-економічного обґрунтування проектної документації на нове будівництво переходів через Дніпро пропонується за рахунок Дорожнього фонду держбюджету на 2022 рік.
Нагадаємо, «Укравтодор» та Мінінфраструктури почали обговорювати можливість будівництва нових автомобільних переходів через Дніпро у Києві в середині грудня 2021 року. Спочатку йшлося про нові мости або тунелі, але в новому листуванні між відомствами мости вже не фігурують.

 

Джерело: autonews.autoua.net

Поділитися в соцмережах