AVTODOREXPO

dates will be defined later

На Харківщині до кінця 2024 року планують завершити ремонти 10 мостів

У Харківській області до кінця 2024 року планують здати в експлуатацію 10 відремонтованих мостів.
У 2022 році російські загарбники захопили половину Харківської області. Силам оборони вдалося їх вибити, але внаслідок бойових дій було знищено всі ключові логістичні шляхи, передусім мости. Транспортна мережа була повністю паралізована. Збитки оцінили у 8 млрд грн.
У Службі відновлення й розвитку інфраструктури Харківської області наголосили, що деякі з мостів мають ключове значення не тільки для цивільної, але й для військової логістики. Водночас відновлювати мости досить небезпечно, особливо в зоні активних бойових дій.
«Там, де ми виконували роботи на об’єктах, неодноразово були влучання – або поруч, або в саму штучну споруду. Туди, де люди, дорожники, будівельники працювали. Через це на певний час на деяких об’єктах були призупинені роботи, на деяких повністю зупинені наразі», – зазначив заступник начальника служби відновлення Харківщини В’ячеслав Назаренко.
Саме через загрозу повторних обстрілів у службі не можуть публічно оголошувати, які саме мости вже відновлені, а які перебувають у процесі відбудови. Окрім того, після звільнення деякі мости були заміновані.
Зараз у роботі – 17 мостів. При цьому 10 із них обіцяють здати в експлуатацію до кінця поточного року.

 

Джерело: cfts.org.ua

Share on social networks