AVTODOREXPO

dates will be defined later

Міськрада Львова виділить ще 120 млн грн на поточний ремонт доріг

Райадміністраціям Львова виділять 120 млн грн на поточний ремонт дорожнього покриття. Ці кошти планують залучити через перерозподіл видатків міського бюджету, тобто забрати їх з інших потреб. Про це у вівторок, 14 травня, повідомила директор департаменту фінансової політики Львівської міськради Вікторія Довжик під час засідання комісії охорони здоров’я та соціального захисту.
За її словами кошти розподілять між 6 районними адміністраціями: Залізнична, Личаківська та Шевченківська отримають по 26 млн грн, Франківська – 16 млн 400 тис. грн, Сихівська – 17 млн грн, Галицька – 8 млн 600 тис. грн. Такий розподіл враховує територію кожного району: ті, до яких входять села і селища Львівської громади, отримають більшу суму.
«Поточний ремонт, тому що капітальний зараз не робиться, або дуже мало робиться, а є дуже багато скарг. Особливо там де є приєднанні громади, ґрунтові вулиці. Наприклад, у Залізничному районі є приєднання – Рудно, Рясне-Руське, а є частина Білогорщі, де ґрунтові вулиці, відповідно там треба підсипати щебеню та залатати ями», – пояснила Вікторія Довжик.
У міськраді перерозподілили частину бюджетних коштів, а тому вирішили забрати:
– 30 млн грн з грошей, які передбачили на функціонування електронного квитка у другому півріччі (ці кошти планують повернути у липні);
– 29 млн 412 тис. грн з програми теплопостачання;
– 10 млн грн з програми утримання парків;
– 40 млн 580 тис. грн, які були заплановані як внески до статутного капіталу «Львівтеплоенерго»;
– 10 млн грн з програми забезпечення контролю та нагляду за станом благоустрою.
Остаточне рішення депутати прийматимуть на сесії міської ради у четвер, 16 травня, на якій розглядатимуть внесення змін до бюджету Львівської міської територіальної громади на 2024 рік.

 

Джерело: lviv.media

Share on social networks