AVTODOREXPO

dates will be defined later

Дорогу на Вінниччині відремонтують за 84 мільйони гривень

Департамент комунального господарства і благоустрою міськради 1 вересня оголосив тендер на капітальний ремонт дороги, що сполучає Гавришівку та Малі Крушлинці. Кошторисна вартість об’єкта – 84 мільйони 513 тисяч гривень.
Що треба зробити майбутньому підряднику?
Спочатку орієнтовна відстань. Оскільки в тендері вказані стартові пікетні знаки (ПК) доріг, то припускаємо, що ремонтуватимуть шлях від початку вулиць Захарчука та Берегового. За Google-мапою це понад два кілометри дороги.
У технічному завданні вказано, що спочатку підрядник має викопати корита під дорожні покриття. Роботи мають виконувати по черзі: поки підрядник лагодить одну половину дороги, по іншій може їздити пасажирський транспорт.
Замінити 14 опор високовольтної лінії та заново прокласти лінію електропередач.
У готові корита засипати відсів для вирівнювання. Далі щебенево-піщану суміш. Зверху залити усе бітумом та кілька шарів асфальту.
Будівництво тротуарів тут не передбачено. Натомість підряднику треба буде укріпити узбіччя. Крім того, на цьому шляху потрібно облаштувати повноцінну систему водовідведення. Простими словами, зливову каналізацію.
До того ж на цій дорозі мають облаштувати нове вуличне освітлення, яке складатиметься з 73 LED-ліхтарів.
Останніми штрихами у цьому капремонті стане облаштування засобів, щоб підвищують безпеку дорожнього руху: огородження, дорожні знаки, дорожня розмітка.
За усе це готові заплатити 84 мільйони 513 тисяч 345 гривень. Підрядника робіт оберуть на аукціоні, який мають провести 11 вересня.

 

Джерело: 20minut.ua

Share on social networks