AVTODOREXPO

dates will be defined later

Екскаватор-навантажувач ELEX із 40% українських компонентів

У Кропивницькому випускають екскаватор-навантажувач ELEX 81, який завод розробив самотужки і використовує у ньому понад 40% компонентів вітчизняного виробництва.
Виробник спецтехніки іще у березні на своєму сайті сповістив про нову машину, а з травня почав презентувати модель ELEX 81 на галузевих заходах.
Модель ELEX 81 розрахована на важку роботу, оснащена повнопривідними шасі і потужною гідравлічною системою. Всі агрегати, що використовуються при створенні нових моделей ELEX, випробувані при максимальних та екстремальних навантаженнях. Навантажувач може виконувати велику кількість вузькопрофільних робіт, адже виробник передбачив можливість під’єднання великої кількості додаткового навісного обладнання, в тому числі для утримання та чищення доріг.
Машина має цільне шасі, мости виробництва італійської компанії CARRARO, які дозволяють витримувати підвищене навантаження. Передній міст балансирний, задній міст жорстко закріплений і здатний витримувати високі ударні навантаження. Навантажувач також має виносні опори, які знаходяться в габаритах машини, що дозволяє використати їх в умовах обмеженого простору.
На екскаваторі встановлений двигун Weichai WP4 об’ємом 4080 см3 з електронною системою управління Bosh і потужністю 111 к.с. Як повідомляє виробник, двигун випускається за ліцензією японської компанії Isuzu Motors і є найпотужнішим серед аналогів у своєму класі і до того ж найбільш економічним.
Завдяки багатьом інноваціям в комплектуванні силового агрегата, гідропомп, напівавтоматичної гідромеханічної коробки передач з ручним перемиканням екскаватор-навантажувач ELEX 81 забезпечує в середньому економію пального на 11%.
Зважаючи на те що машина була розроблена і збирається в Україні, має понад 40% компонентів вітчизняного виробництва, вона може стати чудовим рішенням у розрізі економії коштів та легкості подальшого обслуговування.

 

Джерело: specmachinery.com.ua

Share on social networks