AVTODOREXPO

dates will be defined later

На капремонт дороги у Староушицькій громаді направлять 244 млн грн

Цьогоріч у Хмельницькій області активно взялися за ремонти доріг і мостів. Днями дорожники розпочали капітальний ремонт ще одного шляху. Роботи проходять на відрізку дороги О230819, що прямує поміж селами Грушка та Чабанівка Чабанівського старостинського округу.
«Тривалий час питання незадовільного стану цієї дороги постійно турбувало не тільки жителів навколишніх сіл, але і представників місцевого бізнесу та гостей цього мальовничого краю. Це стало гострою проблемою для потенційних інвесторів», – розповідають у Староушицькій громаді.
Цю ділянку дороги включили до програми «Велике будівництво». У 2023 році найбільший тендер Служба місцевих доріг Хмельниччини оголосила саме на проведення капремонту автомобільної дороги О230819 Грушка – Чабанівка. Протяжність автошляху – 4,9 кілометрів. Очікувана вартість робіт становить 244 мільйони гривень.
У березні Служба місцевих доріг Хмельниччини уклала угоду з Хмельницьким відділом держінституту «Укрдніпродор» щодо розробки проєктно-кошторисної документації для ремонту цієї дороги. Вартість проєкту склала 559,5 тисяч гривень.
За результатами тендеру, переможцем на проведення капітального ремонту автомобільної дороги визначено товариство «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада». Наразі, кажуть в тергромаді, роботи на об’єкті у самому розпалі, техніка працює на повну потужність.
До початку робіт дорога мала свій «історичний» вигляд – була вимощена каменем без асфальтового покриття.
«Такі інфраструктурні зміни мають велике значення для населених пунктів та поліпшення життя його мешканців. Це покращує можливості зайнятості населення, доступність медичних послуг, розвиток сільського господарства, торгівлі, інвестиційної діяльності тощо», – додають у Староушицькій ТГ.

 

Джерело: vsim.ua

Share on social networks