AVTODOREXPO

dates will be defined later

Неймовірно складна розв’язка в Китаї має 5 рівнів і 20 смуг руху

Цей гігантський об’єкт інфраструктури, який називається естакадою Хуанцзювань, був частково відкритий для громадськості у 2017 році. Його можна по праву вважати найскладнішою розв’язкою світу.
Чиновник, що відповідав за будівництво, розповів газеті South China Morning Post у 2017 році, що дизайн розв’язки базувався на складному рельєфі муніципалітету Чунцін на південному заході Китаю.
Регіон потребував розв’язки, щоб з’єднати аеропорт, місто та швидкісну автомагістраль. Щоб зробити це, дизайнерам довелося зробити шляхопровід, який має п’ять рівнів, де найвищий має висоту 12 поверхів. Розв’язка має 15 під’їздів, а 20 смуг руху йдуть у восьми різних напрямках. Загальна довжина доріг на розв’язці становить трохи більше 16,4 км.
Будівництво цієї розв’язки розпочалося у вересні 2009 року, а основні будівельні роботи були завершені у 2017 році. Незначні роботи та деякі під’їзди були завершені пізніше того ж року.
Коли у 2017 році розв’язку вперше відкрили для громадськості, вона стала інтернет-сенсацією і викликала гостру реакцію з боку людей.
З урахуванням того, що картографічні додатки занадто пізно усвідомлюють, що водій не вибрав правильну смугу руху або з’їзд на звичайних автомагістралях, можна лише здогадуватися, що доводиться переживати GPS пристроям на такій пекельній трасі. Однак, насправді якщо ви все ж звернете не на той виїзд, за 800 метрів попереду є варіант розвороту.

 

Джерело: interestingengineering.com

Share on social networks