AVTODOREXPO

dates will be defined later

Олександр Кубраков на форумі АВТОДОРЕКСПО: у 2021 році збудують 6800 км доріг

У 2021 році Державне агентство автомобільних доріг України планує побудувати 6800 кілометрів автошляхів. Такі плани озвучив голова Укравтодору Олександр Кубраков під час форуму АВТОДОРЕКСПО 2020. Він також повідомив, що у планах відомства закладене будівництво 150 штучних споруд – мостів і шляхопроводів. Для контролю за вантажівками і запобігання руйнуванню доріг планують збудувати 60 майданчиків зважування в русі.

За прогнозами Укравтодору, завдяки зростанню обсягів дорожньо-будівельних робіт, збільшиться також потреба у розробці проєктно-кошторисної документації, буде укладатися більше контрактів на незалежний технічний нагляд: зокрема, очікується, що таких послуг потребуватимуть об’єкти протяжністю понад 2500 кілометрів.
На експлуатаційне утримання доріг наступного року планують витратити 9,6 мільярда гривень. Дорожники зосередяться на поверхневих обробках та використанні тонкошарового покриття із литих емульсійно-мінеральних сумішей, аби підвищувати строк експлуатації та безпечність старих дорожніх покриттів.

Запобігти руйнуванню автошляхів, як старих, так і новозбудованих, повинні будуть майданчики зважування-в-русі (Weight-in-Motion / WiM). Як планує Укравтодор, до кінця 2021 року в кожній області України має з’явитися щонайменше три майданчики WiM, тобто загалом 60 об’єктів протягом року. Інвестувати у проєкт планують 1,4 мільярда гривень.

За підрахунками відомства, заплановані масштаби дорожнього будівництва потребуватимуть закупок 1,8 мільйона тонн бітуму, 22,9 мільйона кубометрів щебеню, 18,2 мільйона кубометрів піску, 1,5 мільйона тонн цементу, а також 1 мільйона тонн шлаків.

Share on social networks