AVTODOREXPO

dates will be defined later

Розумні дорожні знаки за технологією E-Paper тестують в Австралії

Електронний папір та електронні чорнила – це технології, які використовували для виробництва електронних книг з початку 2000-х. Такі типи моніторів відрізняються економічним споживанням енергоресурсів і гарною контрастністю зображення – не лише всередині приміщення, але і ззовні.
Ця властивість може виявитися корисною для вказівників і навіть дорожніх знаків. Такий тестовий проєкт вже кілька років втілюється в австралійському Сіднеї. Новозеландська компанія Radiola Land виготовляє три типи вказівників на основі технології e-paper.
e-Major – це розумні знаки для змінної інформації, які нівелюють потребу у постійній зміні звичайних металевих табличок. Їх використовують для зазначення режимів роботи паркувальних майданчиків чи додаткової інформації до дорожніх знаків. Знаки e-Minor, меншого розміру, так само встановлюють для демонстрації режимів роботи паркувань, особливих режимів смуг руху та проїздів.
e-Wayfinder – це розумний дорожній знак діагоналлю 32 дюйми, який переважно застосовують для регулювання інтенсивного трафіку, адже інформацію на ньому легко розрізняти навіть за високої швидкості руху.
Усі дорожні знаки з технологією e-paper автономні і живляться від сонячних батарей.

 

Джерело: radiola.co.nz

Share on social networks