AVTODOREXPO

dates will be defined later

Румунія будує автодорогу до кордону з Україною

автобанДо 2026 року столицю Румунії Бухарест та місто Сірет на кордоні з Україною з’єднає автомагістраль. Її збудують за гроші ЄС. План реконструкції автодороги Бухарест – Сірет – Порубне нещодавно затвердив румунський уряд. Про це сказав президент Сучавської повітової ради Георге Флутур, виступаючи на презентації стратегії розвитку прикордонної інфраструктури у Чернівцях.
Як додав Флутур, для НАТО стратегічно важливо продовжити цю дорогу до Чернівців, Тернопіль, Львова та Польщі з виходом на країни Балтії. Для цього необхідно розширити вже існуючі на українсько-румунському кордоні пункти пропуску та збудувати нові. Зокрема, представлена стратегія передбачає розширення КПП «Порубне – Сірет». Також заплановано будівництво залізниці з румунського боку. Це дозволить збільшити експортно-імпортні операції між Україною та ЄС.
Зі слів голови Держагентства з відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма, проєктно-кошторисна документація щодо всіх пунктів пропуску у межах Чернівецької області має бути готова до кінця 2024 року. Зокрема, в Чернівецькій області планую побудувати КПП «Біла Криниця», а у Закарпатській «Біла Церква». Очікується, що конкретні плани щодо цих об’єктів будуть вже до кінця року.

 

Джерело: autocentre.ua

Share on social networks