AVTODOREXPO

dates will be defined later

Рух Запорізьким мостом відкриють у грудні

будівництво мостів ЗапоріжжяРух Запорізьким мостом з Хортицького району облцентру на острів Хортиця обіцяють відкрити в середині грудня. Про це повідомив голова Державного агентства автомобільних доріг України ( «Укравтодор») Олександр Кубраков.

«Запорізький міст – головний наш об’єкт. Ми, як і планували в цьому році, відкриємо проїзд через р. Старий Дніпро, з одного району міста Запоріжжя на острів Хортиця в середині грудня. Приблизно 15 грудня поїде транспорт уже повністю по новому мосту, по нових опорах», – сказав він під час презентації результатів роботи своєї команди за 2020 рік.

Глава «Укравтодору» додав, що паралельно ведуться також роботи на вантовому мості.

«Все робиться виключно з українського металу, українська арматура виготовлена на українських підприємствах. Основні металеві конструкції виготовляються в Миколаєві, завод «Океан», – додав Кубраков.

Нагадаємо, що два недобудованих запорізьких мости почали будувати ще в 2004 році, але роботи весь час зупинялися. Черговий аврал почався в квітні 2020 року. Повністю роботи планують закінчити в 2024 році.

Запорізький міст – це магістраль безперервного руху протяжністю понад 9 км, що складається з шести транспортних розв’язок, в складі яких 27 штучних споруд, у тому числі два позакласних мости з окремими спорудами під кожний напрямок руху.

 

Джерело: budport.com.ua

Share on social networks