AVTODOREXPO

dates will be defined later

У Полтаві виділили 10 мільйонів гривень на ремонт доріг у селах громади

Цьогоріч у старостатах Полтавської громади планують відремонтувати місцеві дороги. Гроші на це дають з міського та обласного бюджету.
Рішення про виділення грошей на ремонт доріг з бюджету Полтавської громади ухвалили на засіданні сесії міської ради 23 липня в межах змін до програми розвитку житлово-комунального господарства.
10,5 млн грн передадуть до області для Агентства місцевих доріг, яке має відремонтувати автошляхи у старостатах Полтавської громади. Стільки ж грошей надійде з бюджету Полтавщини за умовами співфінансування.
До програми розвитку ЖКГ в частині ремонту шляхів внесли всі дороги в старостатах, каже начальник Управління житлово-комунального господарства Тарас Панасенко:
«Ми включили в перелік всі дороги, які є по старостинських округах, по Агентству, для того, щоб потім можна було не збирати кожного разу сесію, не додавати дорогу, і вже будемо оперативно визначати найгірші ділянки під кошти, які є».
Раніше він розповідав, що на ремонт доріг у старостатах потрібно 100 млн грн:
«Якщо ми знайдемо від 10 до 30 млн грн на старостати, щоб поправити стан їхніх доріг, то це мінімальна потрібна сума. Якщо брати дороги Агентства, які проходять через наші старостати, то ми можемо спокійно закладати 100 млн на ремонт, це також мінімальна сума».
Загалом на ремонти місцевих доріг у 2024 році з бюджету Полтавщини виділили 50 млн грн. Їх використають на оновлення покриття, стан якого оцінюють як критичний. Станом на червень до Агентства місцевих доріг надійшли гарантійні листи від громад на 46 млн грн (вони готові профінансувати ремонти, якщо область також виділяє гроші).
Раніше в міській раді повідомляли, що на ремонт автошляхів Полтави потрібно 500 млн грн. Щоб виділених грошей вистачило, доводиться урізати об’єми виконання робіт.
Ремонт розпочали там, де з підрядниками укладали прямі договори. Також тривають процедури закупівлі робіт з асфальтування для частини вулиць.

 

Джерело: zmist.pl.ua

Share on social networks