AVTODOREXPO

dates will be defined later

У Франції викликав плутанину новий дорожній знак

Водії у Франції скаржаться, що їх спантеличує новий дорожній знак у вигляді ромба, який використовується для позначення смуги для автомобілів каршерингу, зарезервованої для транспортних засобів, що перевозять щонайменше одного пасажира. Він, зокрема, надто схожий до звичного ромбовидного знаку «головна дорога».
Знаки були протестовані в Греноблі та Ліоні, а тепер також в Тулузі та Марселі. Протягом чотирьох років вони будуть поширені по всій країні. Кількість пасажирів в автомобілі визначають тепловізори.
Символ здебільшого використовується на міських дорогах з подвійною проїжджою частиною і кільцевих дорогах з програмованими підвісними порталами, і вмикається в годину пік.
Таксі, автобуси та автомобілі екстрених служб можуть використовувати смуги, зазвичай ліву, без пасажирів, так само як і електричні (але не гібридні) транспортні засоби.
Тепловізійні камери можуть ідентифікувати порушників, яким загрожує штраф у розмірі 135 євро.
Державний орган з дорожніх знаків Cerma заявив, що системи спостереження не матимуть проблем з виявленням маленьких дітей та пасажирів на задньому сидінні.
Чиновники вирішили перейти від звичайних знаків із символом кількох людей, які використовуються для парковок, до нового символу, оскільки ромбовидна форма вже використовується в деяких частинах Північної Америки для позначення смуг спільного користування автомобілями.

 

Джерело: connexionfrance.com

Share on social networks