AVTODOREXPO

dates will be defined later

У Фінляндії зробили автономний прибиральний робот

Місто Гельсінкі випробовує безшумного робота без шкідливих викидів, намагаючись знайти нові способи підтримувати чистоту на вулицях з мінімальними перешкодами для мешканців. На жвавій вулиці Välimerenkatu та велодоріжці Baana в районі Jätkäsaari працював робот Trombia Free.
«Автономна та електрична підмітально-прибиральна машина працює настільки тихо, що дозволяє підмітати вулиці вночі, створюючи якомога менше перешкод для дорожнього руху, – сказав Антті Нікканен, керуючий директор Trombia Technologies. – Для нас Jätkäsaari є ідеальним місцем для тестування «розумного міста» та еталоном для найбільших міст світу, оскільки нічне місто покаже, чого насправді можна досягти за допомогою автоматизації в міському середовищі».
Зокрема, пілот контролюватиме рівень шуму та ефективність роботи підмітально-прибиральної машини, а також ширші переваги та обмеження. Машина може виявляти перешкоди і пішоходів на своєму шляху і зупинятися, але під час пілотного проекту її завжди буде супроводжувати оператор.
Янне Рінне, керівник проекту Forum Virium Helsinki, інноваційного підрозділу міста, сказав: «Наша мета полягає в тому, щоб найкращі рішення з Лабораторії мобільності Jätkäsaari експортувалися в інші міста Фінляндії та за кордон. Водночас ми сприяємо досягненню кліматичних цілей Гельсінкі та створюємо більш приємне міське середовище для мешканців».
Trombia Free описується як «перший у світі повністю електричний та автономний підмітально-прибиральний пристрій, що працює від електродвигуна». Компанія Trombia стверджує, що пристрій в 10 разів швидше прибирає територію і споживає лише 15 відсотків енергії та частку води від звичайних прибиральних машин і не виробляє викидів в атмосферу.

 

Джерело: cities-today.com

Share on social networks