AVTODOREXPO

dates will be defined later

Інноваційний попереджувальний знак для мостів і шляхопроводів

Вантажівки, що нехтують попередженнями про максимально допустиму висоту – на жаль не рідкість на дорогах всього світу. Такі водії завдають шкоди не лише власному транспорту, але й дорожній інфраструктурі. І якщо для громадськості такі ситуації стають приводом для створення мемів та жартів, дизайнери сприймають це як виклик і шукають способів попереджувати порушників більш переконливо.
Дизайнер Мінг-шен Ші (Ming-sheng Shih) з Тайваню створив інноваційний попереджувальний знак саме для згаданих умов. Він призначений для встановлення на шляхопроводах і мостах, аби запобігати небезпечним випадкам із пошкодженням транспортних засобів, які перевищують обмеження висоти. Пристрій оснащений набором всепогодних датчиків і здатний визначити висоту зустрічних вантажівок і легкових автомобілів. Якщо транспортний засіб є занадто високим, щоб проїхати, світловий сигнал попередить водія, аби той міг вчасно зупинитись і змінити свій маршрут. Цю систему можна використовувати також для інформування про ремонти, неприйнятий стан доріг або перекриття руху.
Попереджувальний знак використовує передавач, що з’єднує детектор і відеоспостереження, а також підтримує функцію сигналу тривоги.
Попереджувальний знак буде світитися зеленим світлом, якщо висота транспортного засобу буде нижче встановленого ліміту. Зелене світло стане жовтим, якщо вантажівка може перевищити ліміт висоти, і заздалегідь попередить водія. Червоне світло сигналізує про перевищення обмеження висоти, і підкаже водієві не продовжувати рух.
Систему також можна використовувати для сповіщення водіїв за допомогою текстових повідомлень про стан доріг або перекриття руху.

 

Джерело: yankodesign.com

Share on social networks