AVTODOREXPO

dates will be defined later

Кабмін показав карту запланованих ремонтів на 2020 рік

В Україні уряд затвердив перелік доріг, які планують відновити протягом 2020 року. Мапу з ремонтними трасами опублікував міністр інфраструктури Владислав Криклій у Facebook.

За його словами, насамперед дорожники займуться реставрацією доріг за основними напрямками та на найбільш зруйнованих відрізках. Він також додав, що за планом нове покриття має застелити рекордні чотири тисячі кілометрів українських доріг. На них уже виділено з бюджету 31,5 млрд гривен. Додаткові кошти також інвестують міжнародні організації.

При цьому він зауважив, що буде відремонтовано загальну протяжність доріг державного значення у 1,3 тисячі км, а також мостів – 3,7 тисячі погонних метрів.

Криклій додав, що також буде продовжено роботи на шосе, ремонт яких почали минулого року. Серед них такі: Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка (через м. Вінницю), Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка, південний обхід м. Дніпра, Чугуїв – Мілове (через м. Старобільськ), Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя, Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв, Дніпро – Миколаїв (через м. Кривий Ріг) та Житомир – Чернівці.

Також зазначається, що мінінфраструктури розраховує на ухвалення законопроєктів 2660 і 2661, які забезпечать додаткових 20 млрд грн на будівництво доріг.

Джерело: ТСН

Share on social networks