AVTODOREXPO

dates will be defined later

Президент підписав закон про аудит безпеки автомобільних доріг

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо управління безпекою автомобільних доріг» № 200-ІХ, ухвалений парламентом 17 жовтня 2019 року.

Документ розроблено з метою імплементації положень європейських директив з аудиту безпеки автомобільних доріг загального користування. Як зазначається в пояснювальній записці, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, автомобільні дороги України є одними з найнебезпечніших для учасників руху, а ризик травмування чи загибелі людей на українських дорогах у 5–6 разів вищий, ніж у розвинених європейських країнах.

Так, закон вносить зміни до законів України «Про дорожній рух» і «Про автомобільні дороги», впроваджуючи поняття «економічні втрати у зв’язку із загибеллю або пораненням (травмуванням) людей у результаті дорожньо-транспортних пригод».

Також документ впроваджує аудит безпеки автодоріг на стадії їх проектування та після вводу в експлуатацію і перевірку безпеки автодоріг під час експлуатації. Закон передбачає обов’язковість проведення аудиту на міжнародних і національних автомобільних дорогах.

Впровадження норм закону дозволить підвищити рівень безпеки на дорогах, знизити рівень аварійності та тяжкості наслідків ДТП, а також сприятиме інтеграції автомобільних доріг загального користування України до міжнародної дорожньої мережі з високим рівнем безпеки інфраструктури.

Джерело: ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ Офіційне інтернет-представництво

Share on social networks