AVTODOREXPO

dates will be defined later

Всі траси в Україні будуть ремонтуватися протягом одного року

В інтерв’ю Obozrevatel координатор Національного проекту «Велике Будівництво» Юрій Голик повідомив про зміни, що відбулися в дорожньому будівництві України за останній час. Зокрема, змінилася логіка виконання дорожніх робіт. Якщо раніше дороги будувалися частинами і протягом декількох років, то тепер роботи на об’єктах виконуються повністю і протягом одного року.

«В Укравтодорі зі зміною керівництва і приходом нинішнього глави Укравтодору Олександра Кубракова кардинально помінялися підходи. Зараз стоїть завдання в тому, щоб усі траси ремонтувалися в рамках року від початку до кінця» – сказав Голик в інтерв’ю Obozrevatel.
Як приклад такого підходу Голик згадує минулорічний ремонт траси Запоріжжя-Маріуполь, коли менш ніж за три місяці було відремонтовано 130 км дороги, у той час як попередні 70 км ремонтувалися протягом трьох років окремими ділянками.

«З точки зору прикладу «як було – як стало» я б хотів нагадати про трасу Запоріжжя-Маріуполь. Сімдесят кілометрів цієї траси ремонтували три роки. Вона була розбита на окремі шматочки, і окремий підрядник працював на окремому шматочку. А потім це все нагадувало клаптеву ковдру. А в минулому році, коли було поставлено завдання закінчити цю трасу за рік, 130 км були відремонтовані за 68 днів», – згадує Голик.

За словами координатора «Великого Будівництва», саме такий підхід – вся дорога одразу протягом одного року – застосовується зараз на усіх дорожніх об’єктах, що беруть участь у проекті. Всього в ході реалізації Національного проекту «Велике Будівництво» в поточному році в Україні буде побудовано і відремонтовано 4 000 км доріг міжнародного і національного значення, а також 2 500 км доріг місцевого значення.

Джерело: 112.ua

Share on social networks