AVTODOREXPO

dates will be defined later

У громаді на Житомирщині ремонтують дорогу коштом співфінансування

Радомишльська ОТГ долучилась до фінансування аварійного ямкового ремонту державної дороги територіального значення Т-06-08 Малин – Кочерів. Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Житомирській області.
Наразі підрядна організація розпочала підготовку до влаштування суцільних карт з асфальтобетону – фрезерує зношене дорожнє покриття. Ліквідація вибоїн пневмоструменевим методом та ремонт гарячим асфальтобетоном відбуватиметься за рахунок спільних коштів: з державного бюджету та із залученням інвестицій від об’єднаної територіальної громади. Щоб забезпечити безаварійний проїзд ділянкою дороги на території міста, пропозицію Служби відновлення про співфінансування підтримав Радомишльський міський голова Володимир Тетерський.
В загальному свіжим асфальтом за кошти ОТГ буде перекрито близько тисячі квадратних метрів вибоїн в місті Радомишль і до села Лутівка, на це витратять 115 тонн суміші. Робота асфальтоукладальника запланована на кінець тижня.
Служба відновлення оплатить ремонт пневмоструменевим методом дороги від її сполучення з М-06 до села Мала Радча та ремонт картою з гарячої асфальтобетонної суміші над відремонтованою водопропускною трубою поблизу села Поташня.
Витрати розподілені між Службою відновлення та ОТГ практично 50/50.
Потреба спільно відновлювати дорожнє покриття державних доріг виникла через вкрай обмежене державне фінансування внаслідок повномасштабного вторгнення – всі надходження до Дорожнього фонду спрямовуються на зміцнення армії. Дороги державного значення наразі капітально не ремонтуються, а проводиться лише необхідний мінімум робіт для збереження сталого проїзду в межах експлуатаційного утримання. При цьому, на час воєнного стану, першочергово увага звертається на шляхи І-ІІ рівнів експлуатаційних вимог і на ті дороги, що відіграють важливе значення для захисту держави. Таким чином ремонт доріг територіального значення завдяки співфінансуванню місцевих громад – це не лише чи не єдиний шлях забезпечити нормальне функціонування транспортного сполучення під час воєнного стану між населеними пунктами, а й інвестиції, що одразу повертаються до мешканців громади, які й є постійними користувачами доріг.

 

Джерело: zhzh.com.ua

Share on social networks