AVTODOREXPO

dates will be defined later

У 2022 році Укравтодор відремонтує 5500 км доріг і 200 мостів

Укравтодор цього року планує відремонтувати 5,5 тисячі кілометрів доріг та понад 200 мостів. Про це повідомив заступник голови «Укравтодору» Андрій Івко, розповідаючи про плани реалізації програми «Велике будівництво» у дорожній сфері на 2022 рік.
«Відремонтувати 5500 км та понад 200 мостів. Закінчити будівництво дороги Дніпро – Решетилівка та розпочати ремонт доріг Маріуполь – Мелітополь – Херсон – Миколаїв – Одеса та Бориспіль – Дніпро, а також оновити дорогу Київ – Чоп. У планах закінчення будівництва мостів у Запоріжжі та початок будівництва Кременчуцького та Ямпольського мостів», – сказав Івко.
У плани на цей рік також входить ремонт доріг до пунктів пропуску та туристичних «магнітів», зокрема до курортів Одещини, Херсонщини, Миколаївщини та Закарпаття.
В рамках співпраці з міжнародними фінансовими організаціями у 2022 році планують відремонтувати ділянку траси Київ – Одеса на Черкащині, на Луганщині – траси КПП «Танюшівка» – Старобільськ – Бахмут та ділянку дороги Н-26 Чугуїв – Старобільськ – Мілове, збудувати північно-східний обхід Тернополя та розв’язку біля цього міста на трасу М-19, що йде з Волинської до Чернівецької області.
Також закінчити ремонт 40 км дороги М-30 Стрий – Ізварине у Хмельницькій області.
Наступним етапом стануть ремонт доріг у Рівненській і Луганській областях та продовження ремонту траси Київ – Одеса у Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях.
Підготовлено ТЕО будівництва першої концесійної дороги Краківець – Львів – Броди – Рівне, яка буде дорогою першої категорії завдовжки приблизно 280 км. Оголошення конкурсу з вибору концесіонера та старт будівництва стануть можливими після ухвалення відповідного законопроекту.
Андрій Івко висловив сподівання, що все це станеться вже цього року. Дорога буде платною, але матиме альтернативну безкоштовну.
Цього року також розпочнуть будівництво першої ділянки Київської кільцевої дороги. Проектна документація, за словами Івка, вже готова. Загалом дорога складається із семи ділянок загальною довжиною приблизно 150 км.

 

Джерело: budport.com.ua

Share on social networks