АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Британська компанія випустила нове стійке асфальтове покриття Vialayer

Британський виробник будівельних матеріалів, компанія Cemex, представила Vialayer, вдосконалену асфальтобетонну суміш, яка має покращити довговічність міських доріг. Як стверджує виробник, нове покриття більше стійке до утворення вибоїн, деформацій і передчасного розтріскування.
Vialayer – це покращена суміш для влаштування верхнього шару щебенево-мастикового асфальтобетону (ЩМА), який був спеціально розроблений для доріг у міському середовищі. Технологія передбачає використання комбінації певного гранулометричного складу та великої кількості полімермодифікованого бітуму. Суміш також забезпечує більшу гнучкість, що дозволяє їй поглинати навантаження від міського руху і витримувати вплив повільних, важких транспортних засобів, таких як автобуси.
«Багато міських вулиць були побудовані для значно меншої інтенсивності руху, ніж сьогодні, з обмеженими можливостями для збільшення товщини покриття. Часто при проведенні ремонтних робіт утворюються траншеї, які при перекритті звичайними асфальтобетонними сумішами можуть призвести до проблем з тріщинами. Це значно скорочує термін служби асфальтобетонного покриття, спричиняючи повторне виникнення тих самих проблем, часто протягом декількох місяців після завершення робіт. Vialayer пропонує високоефективне рішення цієї проблеми. Він також демонструє дуже низький рівень шуму від контакту між дорогою та шиною завдяки текстурі поверхні» – каже Скотт Джонс, директор з асфальтобетонних робіт, Cemex UK.
Раніше цього року Cemex випустила Viaflex SAMI – мембранний прошарок, що зменшує напруження, який спеціально розроблений для укладання на бетонні, цементні основи або там, де можливий рух нижніх шарів дорожнього покриття. Viaflex SAMI являє собою надзвичайно гнучку асфальтобетонну суміш, призначену для поглинання навантажень, спричинених природними тепловими рухами та інтенсивним рухом транспорту.

 

Джерело: highways.today

Поділитися в соцмережах